DIAS on ensimmäisenä maailmassa kehittänyt yhdessä yksityisten ja julkishallinnon toimijoiden kanssa digitaalisen asuntokaupan, joka perustuu turvalliseen lohkoketjuteknologiaan. Näin asuntokaupasta tulee mahdollisimman sujuvaa ja läpinäkyvää kuluttajille, kiinteistönvälittäjille, pankeille ja viranomaisille. 

 DIAS on alusta, joka toimii kiinteistönvälitysohjelmistojen, rakennuttajien sekä pankkien välisenä järjestelmänä ja mahdollistaa asuntokaupan digitalisoimisen. Digitalisoinnin myötä asuntokaupasta saadaan entistä sujuvampaa, nopeampaa, luotettavampaa ja läpinäkyvämpää.

– Täysin digitaalinen kodinostajan asiakaspolku sähköistää asuntokaupan ensi vuonna. Tämä kaupankäyntijärjestelmä on täysin uutta, myös maailmanlaajuisesti. Kehittämällä digitaalisia asuntokaupan palveluita olemme osaltamme myös mukana digitalisoimassa suomalaista yhteiskuntaa, Danske Bankin kehitysjohtaja Rami Tättilä toteaa.

– Asuntosijoittaja voi hoitaa kaupat omalta toimistoltaan ilman tapaamista, kun taas kotiaan myyvä perhe voi juoda kahvit uusien omistajien ja kiinteistönvälittäjän kanssa keittiössä ja hoitaa kaupat siinä samalla. Digitaalisuus lisää mahdollisuuksia, kertoo Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy:n toimitusjohtaja Sami Honkonen.

Danske Bank, Aktia, Nordea, OP ja S-Pankki ovat olleet alusta asti mukana rakentamassa järjestelmää. Hankkeessa ovat mukana myös OP-Kiinteistökeskus ja Kiinteistömaailma sekä rakennuttajista Skanska ja YIT.

Lue lisää sähköisestä asuntokaupasta